19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Kuřecí stehna v kabátku

Název Množství a jednotka
kuřecí stehna 2 ks
anglická slanina 4 plátky
máslo 2 lžíce
masový vývar 1 - 2 dl
hořčice 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti třeba i pálivou, potřeme hořčici. Necháme alespoň půl hodinky odležet, Poté je zabalíme do plátku slaniny a spíchneme párátky.
Na pánvi roztopíme máslo a stehýnka z každé strany opečeme do růžova. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka.


 


RECEPTY

Krůtí stehno po staročesku

Postup: Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se zelím

Postup: Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit... zobrazit recept

RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - Vánek

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...